Kapros "túrókrémmel" töltött füstölt lazac tekercs - paleo

2014-08-01

sponsored links





Szuper kis elõétel vendégeknek, de akár reggeli, vacsora is lehet belõle salátával, finom és laktató, már annak aki szereti a lazacot. Egy norvég magazinból jött az ötlet, ott sajtkrémmel készült.

Hozzávalók: (2-3 fõre)
25 dkg füstölt lazac szeletelve
20 dkg totukrém (paleo túrókrém)
3 ek. mandulatej
kb 1 tk. citromlé
pici só
2 tk. szárított kapor (friss még jobb)
pár szál metélõhagyma apróra vágva
1/2 tk. reszelt torma (opcionális)
2 lap zselatin
2 ek. szezámmag

A totukrémet kikevertem a mandulatejjel, sóval, fûszerekkel, citromlével. A zsleatinlapokat beáztattam hideg vazba, 5 perc múlva pár evõkanál forral vízben feloldottam és a totukrémhez kevertem. Betettem a hûtõbe, elég gyorsan el kezd dermedni. A lazac szelteket egy folpack fóliára fektettem egymás mellé téglalap alakban,  úgy, hogy kcsit fedésben legyenek. Megkentem a dermedõ totukrémmel, szorosan feltekercseltem, becsavartam a folpackba és hûtõbe tettem pár órára. Miután megdermedt, pár evõkanél szezámagot szórtam a nyújtólapra és megforgattam benne a tekercset, éles késsel szépen lehet szeletelni, megtartja a formáját. Salátaágyon tálaltam, nagyon finom lett.







Troll a konyhámban már a facebookon is, akinek van kedve ott is követhet:)



Folytats a blogon ... trollakonyhamban.blogspot.com/2014/08...

sponsored links

Keres?s